2017. június 13., kedd

Too Faced Sweet Peach vs. MUR New-trals vs. Neutrals – egy újabb meglepő páros

Nemrégiben hírt adtam arról, hogy mennyire hasonlít a Makeup Revolution New-trals vs. Neutrals nevű palettája az Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance nevű csodájára, vagyis hogy inkább fordított a helyzet, ugyanis ebben a kivételes esetben bizony a MUR alkotta meg előbb a saját darabját. (Az összehasonlítást ide kattintva tekinthetitek meg.) Azóta a ruhahajtogatás külföldi videókkal való élvezhetőbbé tételének köszönhetően kiderült, hogy a Morphe 35O palettája is hasonló színvilágú, és szintén korábban érkezett, mint a többi barackos-narancsos darab. Ezek között egyébként az Urban Decay Naked Heat és a The Balm Nude Beach a legújabb fejlemény, amelyek szinte teljesen egy időben jelentek meg a piacon. Látszólag nem tudnak leszakadni a márkák erről a színvilágról, amit a magam részéről nem bánok, mert odavagyok az ilyen árnyalatokért, de ezek után végképp érdekes belegondolni, hogy éppen a Makeup Revolution volt az egyik úttörő márka ezen a téren.

A mai bejegyzés témája is ehhez a trendhez kapcsolódó, hiszen a MUR palettát ezúttal az általam nagyon kedvelt Too Faced Sweet Peach palettával vetettem össze, hogy kiderüljön, mennyire rokon árnyalatok lapulnak bennük. (A továbbolvasás előtt figyelmetekbe ajánlom a barackos csodáról szóló bejegyzésemet.)

Emlékeztetőül alább beillesztem mindkét paletta képét, hogy követni tudjátok, mely árnyalatokat vetettem össze. A színmintáknál minden esetben a Too Faced árnyalatait vettem sorra elsőként, hiszen vélhetően ez esetben is inkább az érdekelhet mindenkit, hogy vajon a híres és elég magas árú paletta nyomába ér-e a Makeup Revolution alternatívája. Emellett hangsúlyozni szeretném, hogy ez ezúttal sem tökéletes hasonmásokat keresek, hanem azt szeretném megállapítani, hogy létrehozhatók-e hasonló sminkek a két palettával, hiszen már ránézésre is sok mindenben egyezőek.A White Peach nevű árnyalatnak közeli rokona a Cool, ugyanakkor egyik sem látszódna az alkaromon, ezért nem készítettem róluk színmintákat. Mindenesetre mindkettő kellemesen pigmentált, matt kiemelőszín, amely hasznos lehet a szemöldökcsont visszafogott kiemelésére, valamint a smink szélének elsatírozására egyaránt.

A Luscious nevű árnyalathoz igencsak közel áll a MUR paletta Mode nevű színe, ugyanakkor a TF sokkal inkább fémes hatású, míg a MUR tulajdonképpen egy nagyméretű csillámokat tartalmazó, szatén hatású alapszínnel rendelkező árnyalat. Ettől függetlenül szemhéjon valóban hasonló hatás érhető el velük, és csak a leghozzáértőbbek fedeznék fel a különbséget.

A Just Peachy árnyalatot ezzel szemben már két árnyalattal is össze tudtam vetni: mind a Personal, mind a Vogue nagymértékben hasonlít rá, jellegében legalábbis, hiszen szépséges szatén árnyalatokról van szó. Az alapszínük ugyanakkor jelentősen eltér, hiszen a Just Peachy rózsaszín árnyalat, amely az enyhén duokróm hatásnak köszönhetően válik csak barackossá.
A Bless Her Heart és a Tempting a barack szárát hivatott reprezentálni a Too Faced palettájában, ezért bár nem kifejezetten nevezhetők zöldnek, eléggé zöldbe hajló árnyalatok. Ennek megfelelően a MUR palettában nem akadtam párjukra, ezért színmintákat sem láthattok itt róluk.

A Charmed, I'm Sure nevű, csodásan pigmentált, meleg matt árnyalatot ugyanakkor már össze tudtam vetni a Custom nevű árnyalattal, amely a palettában, ránézésre sokkal sötétebbnek tűnik. A TF színe ugyanakkor felvitelkor a palettában látható árnyalatnál jóval sötétebb arcát mutatja meg, ezért felkenve már nem is olyan nagy közöttük a különbség.Lenyűgöző viszont, hogy mindkét árnyalat enyhe duokróm hatással bír a mattsága ellenére is, hiszen az elsatírozott széleknél melegebb arcukat mutatják meg, mint koncentrált mennyiségben. Ez a hatás a TF szín esetében erősebb, és bár a MUR színe sötétebb nálam szemhéjon, satírozás esetén valószínűleg nem látszódna a különbség.
 A következő párosunk a Nectar és a Bias, amelyek igencsak közel állnak egymáshoz, ugyanakkor a TF szín azonnal rendkívül pigmentált módon jelenik meg, míg a MUR szín esetében építgetésre van szükség. Ettől függetlenül elérhető velük azonos hatás, és a hasonlóságuk tagadhatatlan. (Persze nagyon alapos vizsgálat esetén feltűnhet, hogy a Nectar kissé aranyba hajlóbb árnyalat, de szemhéjon ez elenyésző különbség.)
A Cobbler és a Buff esetében már nagyobb az eltérés, hiszen a Buff egyértelműen hűvösebb árnyalat, ugyanakkor egy csipetnyi Mode segítségével szinte azonos hatás érhető el vele. Ekkor már csak a MUR Mode-ban fellelhető nagyméretű csillámok adják a különbséget, de a fényesség és az árnyalat megegyező lesz, és a szemhéjon közeli lesz a rokonság.
A Candied Peach és a Vogue közötti különbség egyrészt a finish, hiszen míg a TF szín matt, benne csillámokkal, addig a Vogue enyhe szatén hatású, mattba hajló árnyalat, másrészt pedig a színek melegsége, hiszen a MUR árnyalat jóval hűvösebb, rózsaszínbe hajló. Ettől függetlenül a széleken történő satírozás esetén hasonló hatást keltenek, valamint a Vogue melegebb árnyalatúvá varázsolható egy csipetnyi Adapt segítségével. 
Bellini nevű árnyalatnak nem találtam közeli rokonát, hiszen ilyen csodás duokróm színt a MUR paletta nem tartalmaz. A Mode némiképp hasonlít rá, valamint a Partial is, és igazából e két árnyalat keverésével megkapható a Luscious alapszíne, de míg a MUR színei nagy csillámokkal operáló, az alapszínt teljes mértékben megtartó árnyalatok, addig a TF árnyalata már-már pezsgőszínbe hajlik, ha közvetlen fény éri. Hiába, a duokróm hatás valóban egyedi. 
A Peach Pitnek nem akadtam párjára, ugyanis a MUR paletta sötétebb árnyalatai egyértelműen hűvösebbek már. Aki nagyon vágyna egy meleg árnyalatú, szilvát idéző lilásbarna árnyalatra, az a Mode és a Custom keverésével előállíthatja a rokonát, a szín tehát pótolható, még ha egy kis ügyeskedésre is van szükség.

A Delectable és a Strong esetében már nagyobb a hasonlóság, és mindkettő alkalmas mélyítésre és a szempillatőbe annak ellenére is, hogy a MUR színe szaténba hajló, csillámos árnyalat. A Neutral segítségével még közelebbi rokonságba hozható a TF színnel, úgyhogy megoldható a hasonló hatás.
A Peaches 'n Cream nem látható bőrön, ezért nem hoztam színmintát, de tökéletes satírozószín, akárcsak a Cool.

A Georgia esetében az Adapt és a Neutral nevű árnyalatot egyaránt felsorakoztattam, és a Neutral csupán leheletnyivel hűvösebb nála, tehát hasonló hatást biztosít sminkben.
A Caramelized meleg fényének nem akadt párja a MUR palettában, ezért itt nem mutatom meg színmintában, ugyanakkor figyelmetekbe ajánlom a Too Faced palettáról szóló bejegyzést, mert valóban csodaszép színről van szó.

A Puree narancsos beütésű árnyalatának sem akadt párja a MUR palettában, ugyanakkor a tőle egy kissé sötétebb Summer Yumot már érdemes volt összevetnem a Custom nevű színnel. Utóbbi jóval sötétebb és hűvösebb árnyalat, ezért tökéletesen nem tud a Puree helyébe lépni.
Végül a Talk Derby to Me és a Strong hasonlóságát vizsgáltam meg, és az alapszín eltérései ellenére a mikrocsillámok jellege miatt eléggé közel állónak bizonyultak, koncentrált felvitel esetében tehát kiválthatják egymást.
A legnagyobb hiányt tehát a zöldes beütésű színek jelentik, hiszen ilyenre nem találunk példát a MUR palettában, de ha valakinek van hasonló árnyalatokat felvonultató palettája vagy monója, könnyedén kiegészítheti a felhozatalt. Alapjában véve sok árnyalat nagyon hasonló, és a MUR palettával is létrehozhatók olyan sminkek, amelyekről első ránézésre a Sweet Peach jut sokaknak eszébe. A minőség ugyanakkor kissé más, bár továbbra is kiemelkedőnek tartom a New-trals vs. Neutralst, hiszen az egyik legjobb minőségű palettám, viszont a Too Faced az a márka, amelyhez mindig bizalommal nyúlok, bármennyire is sietek, hiszen a színek tökéletes összhangot alkotnak, könnyen építhetőek és satírozhatóak, így a márka termékeivel szinte garantált a kiváló eredmény.

A Sweet Peach palettát Edit blogjáról javaslom beszerezni, hiszen nála garantáltan eredeti minden termék. Az ára 17 650 Ft, ezért rendkívül különleges ajándék lehet belőle, hiszen nem a bármikor beszerezhető, elérhető árú kategóriába tartozik. 
New-trals vs. Neutrals paletta a Pink Panda webáruházból könnyedén megvásárolható, és mindössze 3390 Ft az ára, így jóval kisebb kiadást jelent a beszerzése.

Nektek hogy tetszik ez a színvilág? Melyik palettára szavaznátok inkább?

2 megjegyzés:

  1. Szuper bejegyzés volt. :) Nagyon szeretem ezeket a dupe-vadász teszteket. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, ennek nagyon örülök! Sok-sok időbe telnek, de ezek szerint érdemes rájuk szánni az erőfeszítést :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.