2017. február 11., szombat

KAP ecsetek – képek, összehasonlítás és nyereményjáték

Nemrégiben üzenetet kaptam Gabriellától, a Kell a púder! (KAP) márka tulajdonosától, amelyben jelezte, hogy szeretne nekem egy szettet küldeni az új, szemre való KAP ecsetekből. Mivel az arcra való ecseteikért már eleve is odavagyok (kedvences videóban is említettem már őket), nagyon megörültem, hiszen egyrészt kíváncsian vártam, mit tudnak az új „apróságok”, másrészt nagyon megtisztelő volt számomra ez a megkeresés. Két nappal később már meg is érkeztek a szépségek, én pedig mindent megtettem annak érdekében, hogy minél hamarabb írni tudjak róluk Nektek, hiszen február végéig bevezető, 20%-kal csökkentett áron kaphatóak. Így aztán rendszeres használati-tisztítási körforgást alakítottam ki, hogy mára jó néhány használaton túl tudjak beszámolni Nektek a teljesítményükről.

Mivel pedig rengeteg ecset megtalálható a készletemben, úgy döntöttem, hogy néhány másik márka ecseteivel való összevetésen keresztül is szemléltetem, mit is tud szemecsetek terén a KAP, a magyar sminkmárka.

Az ecsetek egyenként fóliázva érkeztek, a tusecset pedig külön merev hengert kapott, amely megakadályozza, hogy a szálai esetlegesen elgörbüljenek. A tárolást is ezzel együtt javasolom, mert jártam már úgy, hogy a kaspóban, állítva tartott ecseteim elcsúszva és a kaspó falához érve kissé eldeformálódtak. 




A logó egyrészt mutatós, másrészt a nyél síkjánál lejjebb helyezkedik el, tehát vélhetően több réteg festék és dombornyomás kombinációjával készül. Nem mélyed be annyira, mint pl. a Sigma ecsetek emblémája, de kitapintva érezhető egy kis szintkülönbség. Ez azért fontos, mert várhatóan tartós is lesz a festés, és nem kopik le néhány hétnyi használat után.



Az ecsetek fejéről még sok szó esik majd alább, de már az első benyomásom is az volt róluk, hogy nagyon igényes kialakításúak. A szálak puhák, pont megfelelően tömöttek – a nagyobb méretű satírozóecset pl. célszerűen lazább –, a szálak pedig nagyon aprólékosan elrendezettek.




Nem véletlen tehát, hogy rögtön néhány nagy nevű márka ecseteit juttatták az eszembe, amelyekkel alább össze is vetem majd őket. Először azonban ejtenék néhány szót csak külön a két ferde ecsetről, ugyanis két méretben is megtalálható ez a fajta a készletben. Az egyikük keskenyebb és vékonyabb, a másik pedig kissé szélesebb és vastagabb. Tökéletes párost alkotnak tehát az én szemöldökformázási rutinomban: a vékonyabbikkal szemöldökszálaknak látszó vonalakat varázsolok a szemöldököm ritkásabb részeire, a vastagabbal pedig felviszem a színezésre használt púdert, és voilà – kész a tökéletes szemöldök.



Először az egyik Sigma ecsetemmel vetettem össze őket, a szálaik ugyanis kísértetiesen hasonlítanak a méltán híres márka által használt szálakra. A Sigma jobbra látható tőlük, és bizony jelentős a hasonlóság. (Sigma: Small Angled E65)



Ezt követően a bal oldalon melléjük tettem egy pénztárcabarát márka két ecsetét: mindkettő Coastal Scents darab. Ezek is elég jól sikerültek, de míg a sajnos fókuszon kívüli Sigma sörtéi másfél év és sok-sok mosás után is teljes mértékben változatlan formájúak, addig a bal szélen lévő Coastal Scents néhány sörtéje már kócolódott.




Mutatom őket nyéllel együtt is, mert erről is szó esik majd még.



Vastagságok:




A jobb szélső, fekete Coastal Scents viszonylag tömött és kicsi, ugyanakkor vastag is, ezért szemöldökrajzolásra kevésbé alkalmas, és inkább tusecsetként válhat be, míg a tőle balra látható, ezüst fémrészű márkatársa viszonylag vékonyka. A KAP tehát mindkét fajtát belefoglalta egyetlen készletbe, ami a szemöldökformázás mellett a tus felvitelére is több lehetőséget biztosít.



Az általam leginkább szemhéjpúder általános felvitelére kedvelt, kisméretű ecset szintén a Sigma hasonló ecseteit juttatta eszembe, így összevetettem az egyikkel. (Sigma: Eye Shading E55)




Nagyon hasonlók a szálaik, ugyanakkor talán a képen is látszik, hogy a KAP ecset szálai még a Sigmánál is vékonyabban végződnek, ami azt jelenti, hogy még annál is hatékonyabban veszik fel és adják le a porállagú termékeket, így álom velük a munka. Mivel viszonylag kis méretű a feje, a belső szemzugban is jól tudok vele célozni, és a külső V-t is precízen tudom vele megalkotni.

A szálak hasonlósága miatt bizakodó vagyok az alaktartóssággal kapcsolatban is (erről még majd részletesebben is írok), és remélhetőleg a másfél éves és sokszor mosott Sigmához hasonlóan sok tisztítási művelet után is változatlan marad majd, szemben az alább bal oldalon látható, kecskeszőr Jessup ecsetemmel szemben. Kócos már szegénykém, pedig vigyázok rá, és persze így is használható marad, szeretettel forgatom is, de professzionális felhasználásra én is inkább a középső KAP-ot és a jobb oldali SIgmát választanám.





Alább már másik két olcsóbb alternatívával is kiegészítettem a képet: a bal szélső Coastal Scents darab, a tőle jobbra látható saját márkás Mülleres pedig az elődjeit is megszégyenítő formában van: míg a régebbi változata jól bírta a mosásokat, és legfeljebb a vágása kevésbé precíz volta zavarhatott, addig ez egyetlen tisztítási-használati ciklus után az alábbi állapotban van:


A kócos szálak mellett a jóval hosszabb kiálló szálakra is szeretném felhívni a figyelmeteket, és ezek mellett kb. 12 szál ki is hullott. 



A még kisebb fejű, fekete szálú ecsethez hasonlóra nem akadtam a tiszta ecseteim között, pedig úgy rémlik, van ilyesmi darabom, csak bizonyára mosásra vár. Mindenesetre ritka forma, pedig rendkívül ügyes: a lapos felével célzottan vihetjük fel a pigmentált festékeket, a lapított volta miatt pedig az éle remek választás a szempillatövek menti sötétítésre.



A kisebb satírozóecsetnél is hoztam pozitív és negatív példát egyaránt. Balról jobbra haladva láthattok egy Anastasia Beverly Hills ecsetet, egy Jessup darabot, majd a KAP-ot, a jobb szélen pedig a Sigma talán leghíresebb ecsetét, az E25-öst (a neve Blending).



Az ABH egyébként viszonylag fiatal darab, de már a kezdetektől ilyen kis kócos volt (mondd, kis kócos, hol van a mamád...), és elég durvák is a szálai, pedig nem erre számítottam volna. Jól használható, de a szemem érzékenyebb napjain inkább nem ez után nyúlok. Az arany fémrészű Jessup és a KAP rendkívüli módon hasonlít egymásra, és használat közben is ugyanazt tapasztaltam: rendkívül puhák a szálak, a fej pedig formatartó. A Sigma kissé lapítottabb forma, de egyéb szempontból azonos a KAP-pal. A legprecízebb kialakítású a KAP és a Sigma, a Jessup ecsetében ugyanis megfigyelhető kiálló szál. Az ABH pedig elég kócos, de a bal felső résznél látható szál macskaszőr, arra ne higgyétek, hogy hiba. #éljenekamacskatartáselőnyei




A nagyméretű satírozóecset szintén kísértetiesen hasonlít a Sigma azonos funkciójú darabjára (Tapered Blending E40). Ez utóbbit két változatban is láthatjátok: a sima készletekben kapható fejjel rendelkezik a korallszínű nyelű, a kék nyelű pedig a Mrs. Bunny készlet része volt. A bal szélen egy 217-es jelölésű Ebay-ecset látható.




A fehér szőrű ecset persze kissé más forma, de a méretegyezés miatt ez állt a legközelebb a KAP-hoz. A nagy kedvenc BH Cosmetics ecsetem pl. jóval nagyobb és lazább sörtéjű, így ezeket találtam megfelelőnek az összevetésre. A fehér szőrű ecset egészen jól tartja magát ahhoz képest, hogy még márkája sincs, de a Sigma ecsetei az igazán figyelemre méltók: a másfél év használat és sok-sok tisztítás ellenére is újszerű állapotúak.


A vékony tusecset az egyetlen, amelyet nem vetettem össze semmivel, mivel a Sigma ilyen funkciójú ecsetének kialakítása jelentősen eltér tőle. Továbbra sem vagyok nagy tushasználó, és ha mégis ilyen módon keretezem a szememet, a filces tusokhoz nyúlok, ezért krémes termék híján szemhéjpúderrel használtam, szárazon és nedvesen egyaránt. A szálak pont megfelelő módon tartják a formájukat, hogy célzottan lehessen felvinni velük a terméket, ugyanakkor puhák is, ezért nem karcolják a szemhéj érzékeny bőrét.



Fentebb már érintőlegesen említettem, de fontos részletesen is szót ejteni az ecsetek lenyűgözően igényes kialakításáról. Egyrészt minden szál a vékonyított, pihe-puha résszel végződik, nincs tehát szó arról, hogy a kilógó szálakat utólagos vágással alakították a többihez. Van olyan ecsetem, amelyben sajnos 1-2 szúrósabb szál is található, ezek pedig nehezen azonosíthatók, és ezáltal nem lehet őket eltávolítani a fejből. A KAP esetében nincs szó ilyenről, és mindegyik darab pihe-puha, tehát a szálakat a végeiknek megfelelően illeszthetik egymás mellé a megfelelő formában, ami kivételes igényességre utal. A Sigma sörtékkel fennálló hasonlóság miatt és a négy-öt tisztítási ciklus során szerzett tapasztalataim alapján pedig azt merem feltételezni, hogy az alakjukat hosszú távon is maradéktalanul megőrzik majd.

Emellett fontos szempont, és egyre többeknek fontos lehet, hogy az ecsetek egytől eddig taklonszálasak, ezáltal vegán termékek, és természetsen állatkísérlet-mentesek is. Úgy látom, ez a téma egyre többeket érdekel és érint, és nagyszerűnek tartom, hogy egy magyar márka ilyen hozzáállással készíti a termékeit. Egyébként a porállagú sminktermékeik is mind-mind vegánok, csupán a krémes termékeik tartalmaznak állati eredetű összetevőket, pl. méhviaszt – ezt is jó lehet tudnia a vásárlóknak.

A tisztításukhoz egyébként Gabriella kifejezetten a benzines módszert ajánlja, és az ezzel kapcsolatos tudnivalókat minél többekkel szeretné is megosztani. A vízzel való tisztítás esetében ugyanis fennáll a lehetősége a baktériumok elszaporodásának, a benzines módszer viszont maradéktalanul és higiénikus módon távolítja el a szennyeződéseket az ecsetszálakból. Az ő ecseteit emiatt én is így tisztítom, és a nagyobb méretű, nehezen száradó ecseteim esetében is kifejezetten kényelmesnek tartom ezt a fajta tisztítási módot. Amint többet megtudok a témában, mindenképpen szó lesz még erről részletesebben a blogon, de addig is fontosnak tartottam megemlíteni ezt a tudnivalót.

Az ecsetek kialakításához visszatérve meg kell még említenem a méreteket – ugyanis nem véletlen, hogy a fentiekben a nyeleket is láttató képeket is megosztottam. Gabriella elmondása szerint szó szerint milliméterről milliméterre haladva készültek az ecsetek, és nem csupán a fejek formája és a szálak hossza volt szempont az alkotási folyamat során, hanem a nyelek hossza és súlya is. Igyekeztek úgy megalkotni minden darabot, hogy akár professzionális felhasználásra is tökéletesek legyenek; megfelelő hosszal és súlyponttal, de még a nyél tapintására is külön kitértek. Szerintem sikerült a legtöbbet kihozni belőlük, és mint a fenti példák és más márkákkal való összevetés alapján Ti is láthatjátok, nemzetközi szinten is kiváló minőségű lett ez a készlet.

Az ecsetkészletet az alábbi hivatkozáson éritek el a webáruházban:
http://kellapudershop.hu/ecsetek-szemre
Emellett figyelmetekbe ajánlom a teljes választékot felölelő készletet is, amelyben nagy kedvenceim, az arcra való ecsetek is megtalálhatók:
http://kellapudershop.hu/smink-ecsetek/kap-ecsetek

Ráadásul Nektek sem kell kimaradnotok a jóból, ugyanis három csodás ecsetet most Ti is megnyerhettek – a felajánlást innen is köszönöm Gabriellának.



A kisebb méretű ferde ecset, a gyűjteményemben is kuriózumnak számító, fekete szálas szemhéjpúderecset és a nagyobb méretű satírozóecset egy-egy darabja lehet majd a szerencsés nyertesé.

A feltételek pedig a következők:

1. Légy a blog feliratkozott olvasója. A feliratkozáshoz kattints a jobb oldali sávban a „Rendszeres olvasók” alatt látható, kék színű „Follow” gombra.

2. Írj nekem e-mailt a djkatybeauty@gmail.com címre. Az e-mail tárgya legyen „KAP-nyereményjáték”, és írd meg benne, hogy milyen néven követed a blogot, valamint hogy milyen terméket használsz/próbálnál ki szívesen a KAP kínálatából.

Jelentkezési határidő:
2017. február 19. éjfél.
A nyereményt magyarországi postacímre áll módomban eljuttatni.

Sok szerencsét mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Köszönöm az írásodat, nagyon ígéretesnek tűnnek ezek az ecsetek. És bár nem olcsóak, de a MAC ecseteknek a felébe sem kerülnek. Gondolkodom egy rendelésen (a KAP blenderemet imádom), viszont most a képeidet nézve feltűnt valami; minden képen a KAP ecsetek a leghosszabbak. Sajnos ez nálam probléma, mert rövidlátó vagyok, és sajnos van olyan ecsetem, aminél probléma, hogy nem tudok a nyél hosszúsága miatt annyira közel hajolni a tükörhöz, mint amennyire szeretnék, hogy jól lássam magam.
    Nem tudod, nem terveznek rövidebb nyelű kiadásokat?

    Köszi, Erzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Erzsi!

      Nagyon köszönöm a megjegyzésedet, és örülök, hogy tetszik a bejegyzés! Bizony, a MAC-hez képest sokkal jobb az áruk, a minőségük viszont kifogástalan. Esetleg ha van rá módod, látogass el egy Púder Péntekre, hogy személyesen is megnézegethesd őket.

      A nyélhosszal kapcsolatos jelzésedet továbbítottam Gabi felé, és nagyon elgondolkodott a dolgon, mert eddig erre nem is gondolt, úgyhogy nagyon köszöni a visszajelzést Neked! A különleges kiadásokról egyelőre nem tudok mit mondani, de Gabi minden visszajelzést igyekszik figyelembe venni.

      Szép napot Neked!
      Katy

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.