2016. november 5., szombat

Cargo Vintage Escape – egy kiváló őszi paletta

Még több mint egy éve rendeltem Edittől egy Cargo palettát, csupán azért, mert szimpatikusak voltak a benne lévő színek és a csomagolás. A márkáról azelőtt nem hallottam, így zsákbamacska volt számomra, hogy milyen minőségű is lesz. Aztán jó ideig hanyagoltam, és mint kiderült, méltatlanul, ugyanis nem csupán ránézésre csodásak a színei, hanem a minőségük is kiváló. A használat kezdete óta rengetegszer nyúltam utána, és szebbnél szebb sminkeket tudtam alkotni a puha, jól satírozható színeivel. Természetesen szokás szerint színmintákat is készítettem, és újabb szokás szerint a sminkekről is hozok képeket, és a felhasznált termékek listáját is közzéteszem.

Először is lássunk néhány képet magáról a palettáról, hogy Ti is megérthessétek, miért is szerettem bele annak idején:




No igen, a fenti képek már jó régiek, ezért a belsejéről már a frisseket mutatom:





Az árnyalatok neve szerencsére olvasható betűtípussal, a szín alá nyomtatva szerepel, így nincs szükség fóliákkal való vesződésre, bár van egy viszonylag vastag és merev fóliája, amely a védelmét szolgálja, és a színek helyét adó mélyedésbe illeszkedik. Mutatom a színeket kétféle ISO-beállítású szűrt fényben, vakuval és napfényben:






Nekem már első ránézésre is a Frolic keltette fel a leginkább az érdeklődésemet, mivel enyhén duokróm hatása van, emellett pedig a Cuddle és a Withered Leaves nevű árnyalathoz fűztem nagy reményeket. Lássuk őket a színmintákon, aztán részletesen is kifejtem róluk a véleményemet.








A pigmentáltságról és a tapasztalataimról soronként számolok be. A felső sor tehát:




Harvest Moon: látható benne némi ezüstös mikrocsillám, viszont a szemhéjon már csak matt marad belőle. Bár tökéletes bőrszínnek tűnik, egy kissé sötétebb az én bőröm árnyalatánál, ezért a sminkelés megkezdése előtt ezt szoktam elsatírozni a mélyítővonalban, mert ez később a többi szín satírozását is még könnyebbé teszi.

Cuddle: Az egyik kedvenc színem a palettából. Visszafogott, szaténhatású púderrózsaszín, amely mind a szemöldök alá, mind a belső szemzugba tökéletes kiemelőszínnek bizonyult.

Frolic: A legeslegszebb színek egyike használat közben is. Duokróm hatású, szatén árnyalat, mégsem sok még a külső V-ben sem, tehát mélyítésre is ideális. A pigmentáltsága is kiemelkedő még a többi színhez képest is, pedig ebben a palettában általában véve is jó minőségű minden árnyalat.

Cinnamon: A neve és a színe miatt egyaránt szeretem. Ősz van, és ilyenkor a fahéjas teák is a kedvenceim közé tartoznak, és szerencsére ez az árnyalat is kifejezetten jól illik a vörös hajszínemhez. A pigmentáltság itt is kiemelkedő, és álom vele dolgozni.

Twigs: A paletta leghűvösebb színe a fekete mellett, ugyanakkor annyira tökéletesen eltalált árnyalat, hogy nem lesz sem túlzottan fémhatású, sem túlzottan hideg az összhatás. Füstös sminkhez is jó választás, és a benne lévő csodás mikrocsillámok sokszínű ragyogása miatt sokkal elegánsabb hatást kelt, mint a hasonló árnyalatok általában.

Black Crow: Bár nem a legsötétebb éjfekete, a legjobbak közé tartozik, és szépen építhető. Álomszerűen satírozható, és bármelyik színnel jól együttműködik.

Alsó sor:





Crisp: Csodálatos, csontszín és arany közötti árnyalat, amely rendkívül pigmentált, és bármelyik sminket még ragyogóbbá teszi, ha a belső szemzugba visszük fel.

Hot Cocoa: Tökéletes mélyítőszín, csodás satírozhatóság és pigmentáltság. 

Autumn: Szintén tökéletes választás mélyítésre, és a pigmentáltsága is remek, emellett pedig jól felmelegíti az egész sminket még a hidegebb árnyalatok esetében is, így szinte vissza kellett fognom magam, hogy ne minden sminket vele zárjak.

Withered Leaves: Kissé erősebb színhatásra számítottam tőle, és azt hittem, fémesebb hatású is lesz. Ugyanakkor a visszafogottsága miatt talán még jobban illik a palettába, mint amilyen egy hivalkodó zöld lenne. Leheletnyivel kevésbé pigmentált, mint a társai, de jól építhető, és a nap végéig a helyén marad.

Rustic: Csodálatos rezes barna, amely teljes szemhéjon is jól mutat akár magában, akár a feketével vagy a matt sötétbarnával párosítva.

Chestnut: Az egyik legtökéletesebb matt sötétbarna, amelyhez valaha szerencsém volt. Eszméletlen pigmentáltságú, jól satírozható, így a külső V-be és a szempillatövekbe is jó választás a fekete helyett. 

Mielőtt az általános benyomásaimra is kitérnék, lássuk a sminkeket:



Mélyítővonalban Harvest Moon, Autumn, majd Hot Cocoa
Belső szemzug: Cuddle
Mozgó szemhéj: Rustic
Külső V: Chestnut

Pirosító: Too Faced Baby Love
Kontúr és kiemelőszín: Freedom kontúrpaletta
Rúzs: Avon Glow Coral
Szempillaspirál: Smashbox Full Exposure 



Mélyítővonalban Harvest Moon, Autumn, majd Hot Cocoa
Belső szemzugban Crisp
Mozgó szemhéj belső felén Cinnamon
Mozgó szemhéj külső felén Frolic
Külső V-ben Chestnut

Pirosító: Too Faced Paletta Love Hangover
Kontúr és kiemelőszín: Freedom kontúrpaletta
Rúzs: Tarte Coral Blossom
Szempillaspirál: Maybelline Colossal Volume Express 


Mélyítővonalban Harvest Moon és Hot Cocoa
Belső szemzugban Crisp, mellette Cuddle átmenetnek
Mozgó szemhéj: Withered Leaves
Külső V: Chestnut
Szempillatő: Black Crow

Pirosító: Too Faced paletta I Will Always Love You
Kontúr és kiemelőszín: Freedom kontúrpaletta
Rúzs: Sephora Rouge Infusion Peony
Szempillaspirál: Maybelline Colossal Volume Express



Belső szemzug: Cuddle
Mozgó szemhéj: Twigs
Mélyítővonal: Autumn
Külső V, szempillatő: Black Crow

Pirosító: Too Faced Your Love is King
Kontúr: Freedom kontúrpaletta
Highlight: Solstice Equinox
Szempillaspirál: Uma Volume & Curl



Belső szemzug: Crisp
Mozgó szemhéj: Rustic
Mélyítővonal: Autumn
Külső V: Chestnut, Black Crow

Pirosító: Too Faced Love Hangover
Kontúr: Freedom kontúrpaletta
Highlight: Solstice Subsolar
Szempillaspirál: Maybelline Colossal Volume Express
Rúzs: Freedom Noir Darkness



Belső szemzug: Crisp
Mozgó szemhéj: Cinnamon
Mélyítővonal: Hot Cocoa
Külső V, szempillatő: Chestnut

Pirosító: Too Faced Baby Love
Kontúr: Freedom kontúrpaletta
Highlight: Solstice Equinox
Szempillaspirál: Uma
Rúzs: Freedom Noir Twilight



Mélyítővonalban Harvest Moon és Hot Cocoa
Belső szemzug, szemöldökcsont: Cuddle
Mozgó szemhéj: Cinnamon
Külső V: Hot Cocoa, Chestnut és Black Crow
Alsó szempillasor: Chestnut és Cinnamon

Pirosító: Tarte paletta Dream
Kontúr: Freedom kontúrpaletta
Highlight: Sleek Solstice Subsolar
Rúzs: Too Faced Melted Chihuahua 3 órányi beszéd után
Szempillaspirál: Avon Big & Daring

Összességében:

Kiváló minőségű paletta, amelyben ráadásul minden színnek azonos a puhasága, így nem kell külön vigyáznunk, hogy melyik színbe milyen erővel nyúlunk bele. Ez ugyanis több másik palettám esetében gond szokott lenni, az Urban Decay Vice 3-ban például a satírozószínnek használható matt árnyalatok sokkal puhábbak, mint a metál és a szatén színek. Az ecset leütögetésére sem feltétlenül van szükség, mert nem hajlamosak alápotyogni a pigmentek, így az egyik legkiegyensúlyozottabb, csodásan satírozható színeket tartalmazó palettám. Teljes smink is könnyedén készíthető vele, hiszen satírozószínek, mélyítőszínek és kiemelőárnyalatok is bőven megtalálhatók benne a teljes szemhéjra alkalmazható színek mellett.

Edit blogján még most is kapható ide kattintva, ráadásul akciós, 7550 Ft-os áron, így érdemes lehet rá most lecsapnotok. Őszre tökéletes választás, és nálam még mindig napi használatban van annak ellenére, hogy nem szenvedek hiányt paletták terén.

Nektek hogy tetszik? No és melyik a kedvenc őszi palettátok?

4 megjegyzés:

  1. Rég óta szemezek ezzel a palettával, egyszer rendelés lesz belőle, már látom :)
    Az 5. smink tetszik a legjobban, szépek ezek a fényes árnyalatok! Nincs kedvenc őszi palettám, inkább csak színem: a zöld az, amit ilyenkor nagyon szívesen használok, más évszakban viszont nem nagyon kerül elő.
    Írsz majd a Too Faced pirosító palettáról is? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennél a palettánál nincsenek kérdések, tényleg kiváló a minősége, úgyhogy csakis biztatni tudlak a megrendelésére.

      A Too Faced pirosítópalettáról is írok majd, fel is írom most a listámra, de elöljáróban annyit elmondok róla, hogy új fejezetet nyitott nálam pirosítók terén, mert a leg-leg-leg lett nálam :-)

      Törlés
  2. Elsőre olyan kis semmilyennek tűntek ezek a színek, de a színminták alapján hát whao! A sminkek is mesések! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg lenyűgöző ez a paletta, eszméletlen pigmentáltság és remek állag jellemzi. Ezek után valószínűleg más Cargo palettákat is kipróbálok majd...

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.