2016. július 20., szerda

Inecto Naturals kókuszos termékcsalád – test- és hajápolási kókuszözön

Még május végén érkezett hozzám egy csodás kis csomagocska az Inecto Naturalstól, benne három csupakókusz termékkel: egy krémes tusfürdő, egy sampon és egy hajápoló olaj lapult benne. Azóta jó néhány alkalommal volt lehetőségem használni őket, így mostanra a megszokott módon részletes beszámolóval tudok jelentkezni.

Nagyon vártam, hogy mit is nyújtanak majd a termékek, hiszen a márka minden, a nyár folyamán (augusztus 31-éig) megvásárolt termék után 7 Ft-tal támogatja a Noé Állatotthont, sőt, személyesen is segédkeztek már az állatok körül, ez pedig igazán nemes dolog tőlük. Emellett egyre szorosabb szerelem fűz a natúrkozmetikai termékekhez, és az Inecto-csomagolásokon is nagybetűkkel szerepel, hogy a termékek 90%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaznak. Ezért is mertem a kókuszos termékcsaládra szavazni, hiszen egyébként argánolajos kencéik is vannak – a túl édes, túl művi kókuszillat helyett ebben az esetben az igazi, érett kókusz egyáltalán nem tolakodó illatára számítottam. Lássuk tehát sorban, hogy megfeleltek-e a termékek a várakozásoknak.


Krémes állagú hab- és tusfürdő

Rögtön lelövöm a poént, és elárulom, hogy ez lett a kedvenc a három közül. Csodás krémes állaga van, krémes habot képez, és biztosan tele van tápláló hatóanyagokkal, mert a bőröm pihe-puha a használata után. Az illata pedig mennyei, olyan, mintha egy éppen sülő mandulás-kókuszos sütemény aromája lenne belezárva, így aztán teljesen elvarázsolt, és csak nemrég került le a kád széléről, utat biztosítva a nyáriasabb illatok számára, pedig egyébként a nagy melegben már nem szoktam kívánni a kókuszos illatokat.



Ebben az esetben tehát teljesül az illattal szembeni várakozás, miszerint nem a túl émelygő jellegű lesz, hanem ha édes is, akkor is inkább a természetes kókuszillatot fogja magából árasztani. Végre egy olyan kókuszos tusfürdő, amely még nyáron is helyet kaphat nálam is.


A használatához annyi tanácsom lenne, hogy legyetek óvatosak, méghozzá nagyon óvatosak, mert az állaga és a csavaros kupakos csomagolás nem éppen kompatibilis egymással, így könnyedén megtöltheti a kupakot a tusfürdő.



Szupertápláló sampon

Igazi óriás ez a darab, hiszen fél litert rejt a nagyméretű flakon. Az arculat szerencsére teljesen azonos mindhárom terméknél, így jól is néznek ki egymás mellett a kád szélén, csupán a szövegben van némi eltérés. Míg a tusfürdőn az ízletesen gazdag szókapcsolat szerepel, addig a sampont a szupertápláló jelzővel illetik. 



Nos, a sampon esetében már nem vagyok annyira lelkes az illatra gondolva. Számomra túlságosan émelyítő és művi, ami nyáron már fejfájdító hatással is jár nálam, így annak ellenére száműztem a kád széléről, hogy a hatása miatt szívem szerint még ott tartottam volna. Sebaj, télen újra találkozunk, és ismét örülhet majd neki a hajam.


A hatása ugyanis remek, hiszen tiszta hajat hagy maga után, ugyanakkor nem teszi sprőddé, és a hajtöveket is megemeli kissé. Táplál ugyan valamilyen szinten, de hajpakolást/-balzsamot vagy ápoló olajat mindenképpen ajánlok használni utána. Az állaga sűrűbb és kevésbé krémes jellegű, mint a tusfürdőnek, és az állag-csomagolás páros is jóval szerencsésebb az esetében.



Hajápoló olaj

Isteni fényt ígér a hajnak, emellett pedig arculatában is illik a többiekhez, és az összetevők terén is hasonlókat ígér. Csinos kis üvegcse, ráadásul kiadós adagot rejt, és ügyes adagolójának köszönhetően egyszerű a használata.



Az illata nagyon hasonlít a samponéra, tehát ez esetben is az émelyítő édességre kell számítani, viszont az igazi kókuszrajongóknak szerintem nem jelent ez hátrányt. Törölközőszáraz hajra szoktam felvinni belőle 4-5 pumpálásnyit, és ennek hatására fényes és puha lesz a hajam, ugyanakkor nem nehezül el, és szerencsére nem is zsírosodik a megszokottnál gyorsabban. Az illata két napon át érezhető a meglibbenő hajon, sőt, a hajmosást követő reggelen még libbenés nélkül is egyértelmű a jelenléte.


Az állaga alapján nem mondanám természetes olajnak, és bár nem vagyok nagy INCI-böngésző, ennél elolvastam az összetevőket, és ki is derült, hogy elég sok benne a szintetikus összetevő is. Nálam ez nem jelent gondot, hiszen a hajvégeken használom, ahol már eleve nem élő a haj, és a szervezetembe sem tud így bejutni, és ha ez az ára a fényes, kellemes tapintású, mégsem lelapuló hajnak, felőlem jöhet. Esetleg a természetességet sejtető címke ellen tehet kifogást, aki a megvásárlás után nézi csak át figyelmesen az összetevőket, ezért is gondoltam megemlíteni a felfedezésemet.



Összességében tehát egy vált igazi szerelemtermékké a három közül, hiszen a tusfürdő csodás, süteményre emlékeztető illata és hidratáló hatása egyaránt elvarázsolt. A hajra való termékeket pedig télen majd ismét a szívembe fogadom, hiszen nálam egyértelműen összefügg a hideg idő és az igazán édes illatok használata.

Ha felkeltették az érdeklődéseteket, nagyobb hipermarketekben is beszerezhetitek őket, illetve a Take Me Shop oldalán is megtaláljátok őket. Utóbbi helyen a hajolaj 1399 Ft (ide kattintva érhető el), a sampon 949 Ft (ide kattintva juttok el hozzá), a tusfürdő pedig 699 Ft (ide kattintva tekinthetitek meg).

Ti ismeritek a márka termékeit? Esetleg van köztük kedvencetek?

1 megjegyzés:

  1. Szia!Én egy Inecto terméket próbáltam eddig, regeneráló hajpakolás( kókuszos).Nagyon szerettem, Khadi amla samponnal együtt használtam.Könnyen kifésülhető, jó illatú, szép, ápolt volt a hajam tőle.( hosszú göndör hajam van). Valóban nem teljesen natúrtermékek, így mást nem is próbáltam ettől a márkától.Kriszti

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.