2016. június 15., szerda

Lorac Pro 2--hasonmások – képek, színminták és vélemény

Közzétettem a híres-neves, első Lorac Pro paletta hasonmásainak tesztjét még tavaly októberben, aztán jól elmaradt a testvérére vonatkozó hasonló bejegyzés. Most viszont észbe kaptam, és úgy döntöttem, közzéteszem a 2-es paletta utánzatainak színmintáit is, hátha valakinek hasznos lehet, hiszen a Makeup Revolution márka által kiadott változat jó áron továbbra is elérhető a Pink Panda webáruházában, és lehet, hogy valaki pont ezen színminták miatt döntene a megvásárlása mellett. A palettákkal kapcsolatos általános meglátásaimról ide kattintva olvashattok, mert a mai bejegyzésnek már nem célja ugyanezen fejtegetésen végighaladni.


A másolat csomagolása nagyon hasonlít az elsőére, míg a MUR-hasonmásé igazán elegáns, fényes papírban érkezik.



A másolaton látható, fényes papírt szívesen megnézném egyszer az eredetin, bár jelenleg az újonnan megjelent 3-as Pro paletta izgatja a legjobban a fantáziámat.


Kibontva szintén teljesen már arculat tárul a szemünk elé:


Szegény másolat meggyűrődött, és amúgy sem nyújt túl biztató látványt.


Mutatom részletesebben is:



Belül viszont már egészen mutatós a kicsike a problémái ellenére is:


Továbbra is tetszik ez a papíros megoldás és a színek elrendezése, így eredeti és sértetlen paletta esetében biztosan jó összhatást keltene:





A Makeup Revolution paletta esetében már közelebb helyezkednek el egymáshoz a színek, és a vékonyabb határolórész miatt szerintem kevésbé mutatós a felhozatal, pedig amúgy valóban csodás színekről van szó.






No és akkor lássuk őket együtt, a fotózáskor elérhető összes lehetséges fényviszonyban, szűrt fényben, vakuval és napfényben egyaránt.










Most pedig lássuk a lényeget, vagyis a színmintákat. Ismét a másolat színmintái láthatóak elöl, tőlük jobbra pedig a Makeup Revolution Iconic Pro 2-éi.

Buff vs. Paper: színmintával nem tudok szolgálni, mivel mindkettő a bőröm színével azonos, de nem poroló, kellemes állaguk van.

Lt. Brown vs. Chase: a MUR ez esetben sokkal jobban pigmentált és kellemesebb állagú, de építgetéssel a kínai másolat sem reménytelen.





Cool Gray vs. Smooth: pigmentáltság terén ismét a MUR győzedelmeskedik, de megfelelő alappal és türelemmel a másolat is erős színűvé tehető.





Nectar vs. New-Tral: csodás matt barackszín, az előzőekkel egyező tulajdonságokkal. A MUR már elsőre is jól pigmentált, a másolat esetében pedig több rétegre van szükség.


  


Plum vs. One Way: a matt színek közül a kedvencem ez a meleg színű szilva, amely szerencsére teljesítmény terén sem hagy kívánnivalót maga után a MUR esetében, és a másolat esetében is jól mutathat, ha az előbbiekben leírtak szerint járunk el.





Navy vs. New Rules: csodás kék szín, amely se nem túl hideg, se nem túl zöldes, hanem pont ideális, főleg persze nyárra. Éljen a tengerészstílus.





Charcoal vs. Grey Day: hétköznapokra tökéletes választás fekete helyett, bár én alkalmakkor is elgondolkodnék a komor fekete keretezés mellőzéséről. Itt már a másolat is jól teljesít, öröm nézni.





Black vs. Sudden: sajnos mindkét paletta esetében messze elmarad pigmentáltságban az előbbi szürkétől, így szinte azzal azonos hatást nyújt csak az elvileg koromfekete szín.





Snow vs. Only: kiváló kiemelőszín a belső szemzugba, szerencsére mindkét esetben kellemesen kezelhető pigmentáltsággal, bár a MUR egyértelműen jobban teljesít itt is.





Beige vs. Silk: ismét színminta nélkül hagylak Titeket, mert a bőrömhöz közeli, selymes és kellemes, ugyanakkor alig látszó árnyalatokról van szó. Tökéletes választást jelentenek, ha természetes sminkre vágyunk a hétköznapokra.

Rosé vs. Awaken: csodás rózsaarany árnyalat, a másolat esetében közepes, a MUR esetében pedig kiemelkedő pigmentáltsággal.





Mocha vs. New Day: az első olyan szín, amelynél a másolat teljesít jobban. Öröm nézni, amit művel, és szemhéjon is csodásan mutat, akár önmagában, szempillaspirállal kiegészítve.





Chrome vs. Steal-er: enyhén duokróm, izgalmas árnyalat, amely szintén jó választás sietős napokra, hiszen egyéb színekkel történő árnyalás nélkül is szépen kidolgozottnak tűnő sminket készíthetünk vele.





Silver vs. Echo: ismét egy csodásan pigmentált szín a másolat esetében, és mivel egy leheletnyivel sötétebb is, ezúttal ez tetszik jobban a MUR árnyalatánál.





Jade vs. Ambition: sokat vártam tőle, de sajnos nem olyan hatást kelt felkenve, mint amire számítottam. Nem rossz, de egy kissé zöldebb árnyalatra számítottam. Egyébiránt mindkét paletta esetében jól pigmentált színről beszélhetünk, a több színben irizáló mikroszemcsék pedig már önmagukban is említésre méltók.





Cocoa vs. Faith: sokkal inkább sötét szilvának mondanám ezt a színt, mintsem kakaónak, de az tény, hogy csodás, és várhatóan bármilyen szemszín mellett csodásan mutat. Ráadásul mindkét paletta esetében erősen fed a festék, így garantált a drámai hatás velük.





A MUR palettát sokszor előveszem, és nagyon szeretem használni, a másolat viszont nálam kihasználatlan marad, ezért hamarosan új gazdához vándorol majd, aki remélhetőleg nagyon fogja szeretni. Ha van rá igényetek, a MUR palettákról szívesen készítek külön beszámolót is, hiszen mostanra jól kitapasztaltam, hogy mit is tudnak, illetve a videós formában történő bemutatásukat is fontolgatom.

A Makeup Revolution Iconic Pro 2-es palettát ide kattintva érhetitek el a Pink Panda kínálatában, 3190 Ft-os áron.

Ti hogy álltok a másolatok kérdésével? Internetről rendelt „koppintásra” szavaztok, vagy inkább a Makeup Revolution által biztosított utánzatokat választjátok?

6 megjegyzés:

  1. jaj, de szép színűek!! végem van, de tényleg! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha választani kell, inkább a BBB palettát vedd meg, az sokkal sokrétűbb :-)

      Törlés
  2. A MUR palettát pár hete megvettem, és bevallom, nem veszem elő túl sokszor. Most meg is lepődtem, milyen szép az a zöld az alsó sorban. :D :D Egyébként nagyon szép sminket lehet vele összerakni a matt árnyalatokból, nekem az a kedvencem. :)
    Kíváncsi lennék a bővebb posztra és a videóra is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, azóta bevetetted már azt a szép zöldet is :-) A matt színeket nem próbáltam még önmagukban, de jó ötlet, köszönöm a tippet :-)

      Törlés
  3. Amúgy a MUR így alapból megéri. Igazán jó másolatokat csinálnak a palettákról. Viszont én is annak a híve vagyok, ha megtehetem szívesen megveszem az eredeti palettát. Persze ahhoz nagyon kell, hogy tetsszen. Szóval MUR. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No igen, van olyan, hogy beéri az ember a másolattal, és van, hogy az eredetire szavaz. Nekem nagyon tetszenének ezek a színek igazán intenzív változatban, és most, hogy már 3-as paletta is van, végképp végem van... Azt hiszem, az 1-es és a 3-as Lorac jó otthonra lelne nálam :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.