2016. június 6., hétfő

Freedom Pro Strobe paletta – egy óriási kedvenc

A képek dátuma alapján kiderült számomra, hogy még tavaly novemberben érkezett hozzám ez a paletta egy Freedom Makeup-rendelés részeként, ugyanakkor csak az év elején vettem használatba. Azóta viszont a mindennapjaim részévé vált, így mostanra valóban kiforrott véleményt tudok róla alkotni. Nagyot nyomott a latban a megrendelésekor, hogy ecset is jár a palettához, és nagy reményeket fűztem hozzá is, hiszen ecsetmániás is vagyok, a kontúrozás terén pedig kicsit többre vágytam az évek óta birtokomban lévő és agyonhasznált Sleek Contour Kit mellé.

A csomagolása letisztult, és már a rajta lévő rajz alapján is egyből tudhatja, aki látja, hogy az arc formázására szolgáló termékkel áll szemben.


A doboz egyik felében külön kis fakkban foglal helyet az ecset:



Az ecset rendkívül tetszetős, letisztult fajta: nagyon tetszik a matt nyél és a fényes, szintén fekete fémrész, a sörték pedig jó minőségű taklonból készültek.




Nos, sajnos épp az olyannyira várt ecset okozott csalódást: csodás, puha és tömör, de pont a céljára nem alkalmas. Túlságosan koncentráltan és határozott vonalban viszi fel a festéket, és másik ecsetet kell alkalmazni a satírozáshoz, hogy ne tűnjünk rosszul megrajzolt arcú játékbabának.

A doboz másik felében található maga a paletta:



Masszív, fényes műanyagból készült csomagolás, amely a vártnál kevésbé gyűjti az ujjlenyomatokat, és szerencsére nem kell folyton tisztítgatni, és akár táskában is magunkkal vihetjük, mert bírja a strapát. Belül teljes méretű, jó minőségű tükör található, amely abban a szögben áll meg négy-öt hónapnyi használat után is, amelybe hajtjuk, külön praktikus tehát tükörmentes környezetben történő sminkeléshez.




A színek összeállítása tökéletes. Van rózsaszínes beütésű bőrszínű púder, amellyel fixálhatjuk a sminket, van sárgás beütésű, amely jól ellensúlyozza a szem alatti sötét karikák lilaságát, valamint egy kiemelőszín és három kontúrozószín is található benne. A highlighter tö-ké-le-tes. Sima fehér, se nem arany, se nem ezüst, és olyan csodás apró szemcséjű, hogy egyrészt biztosan nem lesz diszkógömbszerű hatása az arcunknak, másrészt visszafogott mennyiségben is felvihetjük a szelídebb hatásért, vagy építgetve drámai hatást is elérhetünk vele.



A kontúrozószínek közül a hidegebb árnyalatú világos tökéletesen bevált nálam kontúrozásra, a melegebb árnyalat pedig egyrészt a hajtőnél történő bronzosításra, másrészt szemöldökszínként is kedvenc lett, ugyanis jól összehangolja a hamvas barna szemöldökömet a vöröses árnyalatúra festett hajammal. A legsötétebb árnyalat egyelőre kihasználatlanul áll, de reményeim szerint nyáron jó szolgálatot tesz majd, ha idén végre sikerül majd némi színt magamra szednem a napozások során.



Egyetlen kifogásom van ellene, ez pedig a színek mennyiségének eloszlása. A rózsaszínes árnyalatú púder lehetne nagyobb, hiszen egész arcra tökéletes, és nem teszi túl mattá a bőrt, és helyette inkább a kiemelőszínt alkottam volna kisebbre, hiszen a hétköznapokra általában véve nincs szükség túl sok highlighterre (persze a paletta neve Pro Strobe, úgyhogy érthető a nagy mennyiség). Emellett a hidegebb árnyalatú kontúrszín is lehetne nagyobb, de ez már tényleg csak a saját meglátásom, hiszen amúgy logikus az, hogy az arc egészének barnítására is használható bronzosítószín legyen a nagyobbik.



Mostanra jelentős mennyiség hiányzik már mindegyik színből, mert valóban minden sminkeléskor előveszem, és ezen paletta esetében különösen fontos az ecsetek megválogatása, hiszen míg egy duofiber ecsettel biztosan szerényebb smink készíthető, addig a taklonszálassal már drámaibb, a természetes szálú ecsetek pedig annyira koncentrált módon viszik fel a bőrre, hogy ha nem vigyázunk, a legalaposabb satírozás sem tudja már helyrehozni a problémát, és szinte faragottnak tűnik az arc, ami túlzás még egy esküvői fotózás esetében is. Szóval igen, ez egy igazán pigmentált paletta, amellyel óvatosan kell bánni, és ha valaki új még a kontúrozás terén, egyértelműen a duofiber ecseteket javasolom az első próbálkozásokhoz.

A színmintákon a két bőrszínű púdert inkább nem mutatom meg, mert nem is igazán látszódnak a bőrömön, a többiekről viszont a szokásos háromféle fényben készítettem képet:





A paletta mostanra beszerezhető a Pink Panda kínálatából, ide kattintva, de én annak idején még a cég saját honlapjáról rendeltem meg, innen.

Nektek hogy tetszik? Használtok kontúrozótermékeket a mindennapokban?

7 megjegyzés:

  1. Juj, de jó ! :) Köszönöm ezt a szuper bejegyzést ! :) Most már tudom, hogy melyik kontúr palettát szerezzem majd be a közeljövőben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznosnak találtad, és ha beszerzed, kérlek, írd majd meg, hogy hogy tetszik :-)

      Törlés
  2. Én a Makeup Revolution palettáját használom, a púder állagút.
    A Sleek krémes palettával szemezgetek egy ideje, de ez is nagyon szimpatikus. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, és a Makeup Revolution paletta milyen?

      A Sleek krémes palettájának tesztjével hamarosan érkezem, de ha hétköznapi palettára vágysz, inkább por állagút tudok javasolni, ugyanis a Sleek terméke rendkívül pigmentált :-)

      Törlés
  3. Hű, ez nagyon szép! Pont kontúr paletta keresésben vagyok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó kis paletta, és miatta már jó ideje nem nyúltam a régi kedvenc Sleek Contour Kithez. Ha megtennéd, hogy megírod, végül mire csaptál le, annak nagyon örülnék :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.