2016. május 26., csütörtök

Bioderma Hydrabio Perfecteur – vajon valóban bőrtökéletesítő?

Körülbelül négy hete érkezett hozzám tesztelésre a Bioderma egyik újdonsága, a Hydrabio Perfecteur arckrém. Aki már régebb óta figyelemmel kíséri a blogot, az tudhatja, hogy örök és teljes szerelem köt az Atoderm tápláló krémhez, amelyet a tesztelés után újra is vásároltam, mert nem akartam nélkülözni a napi rutinomból. Így aztán az újdonságként érkezett terméknek nem volt egyszerű dolga: egy nagy előddel kellett összecsapnia, és megpróbálni helyet kivívni magának a szívemben. Lássuk, vajon sikerült-e!

Bár egymagában érkezett, úgy tűnhet, hogy csomag része volt, ugyanis a csomagolása a sima papírdoboz mellett egy plusz papírt is tartalmaz, amely a magyar leírást tartalmazza, és mintegy körülöleli az eredeti dobozát.



A promóképből már sejthető, hogy valamilyen módon sugárzó bőrt fog varázsolni a termék, hiszen egy rendkívül természetes megjelenésű, látszólag semmilyen sminket nem viselő lány látható rajta.



A magyar csomagoláson a következő részletek olvashatók:



Belül az alábbi tubus lapul, amellyel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak:




Egyrészt nagyon tetszik a letisztultsága, másrészt nagyon higiénikus a pumpás adagolás, harmadrészt viszont kicsit félek, hogy mi lesz a termék vége felé, amikor már kevés van a tubusban, és hogyan is fog ezzel megbirkózni a pumpa. Mindenesetre legfeljebb a szokásos módon szétvágom majd, hogy a maradék terméket is ki tudjam nyerni.

Az állaga nagyon érdekes, gél és krém közötti, és eléggé sűrű, mégis könnyed.



Az állagot mutató képen pedig direkt hagytam látszódni a kozmetikai horrorfilmbe illő, cserepesre száradt kézbőrömet. Bizony, tavasszal ilyen állapotban szokott lenni a bőröm, és kevés krém tud ezzel elbánni.

Elkenés közben a krémben irizáló szemcsék figyelhetők meg, amelyeknek fontos funkciója van:



Elkenés után pedig azonnal láthatóvá válik a Hydrabio Perfecteur hatása: kisimult bőr, egységesebb bőrkép, és a cserepességnek nyoma sincs.



Még egy biztos mutatója a természetes összetevőkkel dolgozó, kellemes illatú termékeknek: Bogyó mindig szívesen szagolgatja őket, és ha nem vigyázok, nyalogatni is kezdi a bőrömet.



És akkor most lássuk, mit teljesít a dobozon olvasható fő ígéretekből:

Intenzíven és tartósan hidratálja a bőrt.
Így igaz, csakis jókat tudok mesélni róla: azonnal felfrissül a bőröm, szárazságnak nyoma sincs, ugyanakkor szinte azonnal be is szívódik, így sminkalapnak is tökéletes. A hidratáltság pedig egész nap kitart, és estefelé sem érzem szükségességét, hogy gyorsan valami extra hidratáló termék után nézzek.

Megelőzi a korai bőröregedést, és véd a káros UV-sugárzás ellen.
Nos, a váratlan jó idő miatt egyszer naptej nélkül töltöttem 3-4 órát a napon, ugyanakkor az arcomon ez a krém volt. A karjaim és a mellkasom leégett, az arcomnak viszont nem lett baja, úgyhogy úgy érzem, ezt az ígéretet is teljesíti.

Elfedi az apró ráncokat és bőrhibákat.
Azt hiszem, a fenti kézfejes kép magáért beszél, és bizony az arcomon is ugyanezt a hatást szoktam látni. Többször is előfordult, hogy alapozó nélkül merészkedtem az utcára, csupán ezt a krémet és szempillaspirált viselve, és teljesen jól éreztem magam így is.

Intenzív ragyogást biztosít.
Intenzívnek nem mondanám, mert szerencsére messze van a sokszor már highlighternek is beillő, túlságosan sok irizáló szemcsét tartalmazó termékektől. Ugyanakkor már önmagában is matt hatást kelt a bőrön, és a benne lévő fényvisszaverő mikroszemcséknek köszönhetően egységesebbnek mutatja az arcbőrt. Jól kitalált termék, az biztos.

Ráadásul a fentiek mellett kitűnő megoldást jelent, ha az alapozónkból BB krémet szeretnénk varázsolni. Egyetlen pumpálásnyi közepes fedésű alapozót egy pumpálásnyi Perfecteurrel összekeverve olyan elegyet kapok, ami pont ideális számomra: még látszik a bőröm textúrája, látható, ha elpirulok vagy kimelegszem, ergo megmarad az élő, igazi bőr látványa, ugyanakkor egységesebb az összhatás, és már csak a karikáimra és esetleges bőrhibáimra kell korrektort felvinnem. A krém kézhezvétele óta szinte az összes sminkemben ezt a módszert alkalmaztam, a videók esetében is, úgyhogy nyugodtan nézzétek vissza akár a tegnapi körömlakkosat is, és bizonyosodjatok meg a hatásáról.

Néhány Instagram-kép az így készült sminkekről:








Engem tehát meggyőzött, és ismét csak olyan Bioderma terméket volt szerencsém tesztelni, amelyet mindenképpen szeretnék még újravásárolni, ha elfogyott. Nektek is bátran ajánlom, mert könnyed, a bőrt nem elnehezítő és szépítő krém, amely a fényvédelemmel együtt tökéletes választást jelent az elkövetkező hónapokra.

A krém beszerezhető a Notino kínálatából:
https://www.notino.hu/bioderma/hydrabio-perfecteur-egysegesito-hidratalo-apolas-spf-30/

Nektek van kedvenc arckrémetek a Bioderma kínálatából?

5 megjegyzés:

  1. Engem is meggyőzött a teszted :) Szerintem jövőhéten ki is tudom próbálni az enyémet. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett a teszt, és nagyon várom a Te véleményedet :-)

      Törlés
  2. A rózsaszín Lightot használom, mellé pedig a Kid 50-es fényvédőt. Viszont ha ez fényvédős ÉS nem csinál ragyát, akkor még jobb választás. Még az összetevőit át kell böngésznem, hogy meggyőzzön, de látom, neked bevált, az remek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nem volt gondom vele, pedig előfordulnak pattanások a nem megfelelő termékek esetén. Ha beszerzed, kérlek, írd majd meg, hogy bevált-e :-)

      Törlés
  3. Nagyon meggyőző, kipróbálnám szívesen. Hol kapható?

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.