2016. március 13., vasárnap

Avon Planet Spa marokkói argánolajos kézkrém – a temperástubusos csoda

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem mindig a régi temperafestékek tubusa ugrik be a sok márka által kedvelt, fémtubusú, műanyag kupakos kézkrémekről. Található ilyen a L'Occitane kínálatában, de a The Body Shopnál is beszerezhető már hasonló, most pedig az Avon állt elő ezzel a formátummal. Mivel az említett nagy márkák esetében kedvelt ez a kiszerelés, szerintem az Avon esetében is kiváló minőséget sugalló a csomagolás, így kíváncsian vetettem bele magam a tesztelésébe. Ráadásul pedig argánolajos termékcsalád tagja, így még a szokásosnál is nagyobb várakozásokról volt szó, hiszen az olajat magát is nagyon szeretem, és ha jól eltalált argántartalmú kozmetikumra lelek, mindig nagy örömmel építem be a testápolási rutinomba.

Először is lássuk a külső csomagolást, merthogy ennek a krémnek az is van: a temperatubust elegáns doboz védi, amely hidegbarna alapon arany és fehér betűkkel csábítja a vevőket:


Mint látható, az ígéretes „sivatag kincse” elnevezést kapta a termékcsalád, és valódi marokkói argánolajat tartalmaz. A csomagoláson belül maga a tubus matt felületű, a színek pedig azonosak a külső csomagolással. A kupak fekete, ami nem rossz, bár az arany jobb választás lehetett volna – mondom ezt az Avon kávés testradírja alapján, amely aranyszínű kupakrésszel sokkal csábítóbban nézett ki, mint az áttetsző kupakrészű társai. Persze így is elegáns, no meg a fekete minden színhez illik, így ez cseppet sem von le az értékéből.



A fotózásban segítségem is volt:


Hiába no, igazi szépségblogger-cica


A krém maga egy testvajra emlékeztető állagú, a szokásosnál sűrűbb kézápoló, amelyből kb. másfél-két borsónyi mennyiség elegendő egy krémezésre. Nem szívódik be azonnal, ehhez szüksége van néhány percre, de szerencsére nem túl vészes ez az idő, kb. 3-4 percre tippelném. A beszívódást követően marad némi bevonat a kezünkön, de nem olyan idegesítő-csúszós fajta, mint a glicerines krémek esetében lenni szokott, hanem kellemesen selymes.



Az illata pedig csodás. Nem tudom meghatározni, hogy az argánolaj édessége mellett milyen összetevőt érzek, de egyenesen a natúrkozmetikumok világába repít, tehát valószínűleg valamelyik Lavera vagy Lush termékemnek van hasonló összetevője. Nagyon bátortalan tippként a neroli ugrik be, ez esetben tehát cseppet sem az émelyítően édes argánolajos illatvilágról van szó, hanem annál többek által kedvelhetőről.

Ha ügyesek vagyunk, ámbráscetalakú krémmennyiséget is kinyerhetünk a tubusból:



Engem tehát teljes mértékben meggyőzött ez a krém, pedig az elmúlt években több csalódásom is volt az Avon kézkrémjeinek frontján, bár az is igaz, hogy a teszt alanya a megszokottnál borsosabb árú termék. A jelenlegi katalógusban a 81. oldalon szerepel, és akciósan 799 Ft-ba kerül (a kiszerelése egyébként 30 ml-es). Nem olcsó, az tény, ugyanakkor még így is kevesebb mint fele annyiba kerül, mint pl. a TBS hasonló termékei, és őszintén úgy érzem, hogy simán felveszi velük a versenyt.

Ti ismeritek ezt a kézkrémet? Netán van másik kedvenc kézkrémetek az Avon kínálatából?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.