2016. január 29., péntek

Lavera Szilvafavirág pirosító – a téli jolly joker

Még november legvégén, a Lavera forgalmazójának raktárában járva voltam olyan szerencsés, hogy kaptam tesztelésre egy pirosítót. Egy csodás, már első ránézésre ígéretes pirosítót. Azóta is használatban van, így mára kiforrott véleménnyel tudok jelentkezni róla.


Mivel tesztert kaptam, csak a pirosító minőségéről tudok beszámolni, és a kompaktjáról nincsenek információim. Vékony műanyag védi a terméket:


A lavera.com oldalán szerencsére megtekinthető a csomagolás nagyméretű képe:


Szimpatikus, bár jobban tetszene tükrös formában, ahogy általában a kompaktoknál ez lenni szokott.

A teszteren hátul kis leírás olvasható a minősítés említésével:


A termék maga egyébként nincs a csomagolásába ragasztva, így kivettem a fotózáshoz:



Már a természetes fényben készült képeken is látszik némi irizálás, azonban a vakus képen válik csak igazán láthatóvá a benne rejlő fény:


A színmintákon aztán egy visszafogott, a bőr színétől alig eltérő szín tárul elénk:




Nos, én ebbe a színbe beleszerettem. Highlighter használata is felesleges mellette, hiszen csodás, természetes hatású, mégis jól látható fényt kölcsönöz a bőrnek. A nagyon világos, amúgy is rózsaszínes tónusú bőrömmel tökéletes párost alkot, arról viszont sejtésem sincs, hogy hogyan mutatna egy sárgásabb és/vagy sötétebb bőrű arcon. Viszont a hozzám hasonló hófehérkéknek egyértelműen előnyös. A további jellemzés közé beszúrok egy-egy Instagram-képet, amelyeken ezt a terméket viseltem.


A pigmentáltságát ideálisnak mondanám, hiszen nem kell vele bűvészkedni, hogy színt nyerjünk ki belőle, ugyanakkor óvatoskodni sem kell, az ecsetet leütögetve, hanem nyugodtan felvihető, 1-2 rétegben már tökéletes hatást biztosító színről van szó. Maga a por egyébként rendkívül finom őrlésű, olyan fajta, amelyet ujjal tesztelve egyértelműen érezhető a selymesség, a Make Up Factory és az Artdeco termékeihez hasonlóan. Illata is van, de szerencsére egyáltalán nem erős vagy tolakodó, hanem a Lavera termékekre jellemző visszafogott és kellemes, tisztaság-púderes fajta.


A rajta lévő minta csaknem két hónapnyi rendszeres használat ellenére is jól látható még, bár már látszik rajta némi kopás, egyéb változás viszont nem tapasztalható. Pedig nagyon szeretve van, konkrétan annyira, hogy ha hideg tónusú sminket viselek, nem is nyúlok másik termék után, különösen sietős sminkelés esetén, mert ezzel garantált az eredmény. Remek összhangot alkot a bőrömmel, amit persze nagyon élvezek.


Tartósság terén 5 órás jelenlétet tapasztaltam, bár ezt követően is látható még a bőrön, csak kevésbé fényes hatásúan, egyenletesen kopva. No és a fényesség se riasszon el senkit, mert természetes hatású, hidegcsípte színről van szó az irizálás ellenére is, így bátran ajánlom a minőségre és natúr összetevőkre nagy hangsúlyt helyező porcelánbőrű társaimnak.

A terméket két forgalmazónál tudjátok beszerezni: a Bionivo kínálatában 3290 Ft, míg a Netbio áruházában 3170 Ft az 5 g-os termék ára. A forgalmazó részletes ismertetését ide kattintva olvashatjátok el.

Összességében rendkívül szimpatikus számomra a termék, amely esetében semmiféle kompromisszumot nem kell kötnünk a natúr volta miatt, hiszen felveszi a versenyt a kifejezetten dekorkozmetikumokra szakosodott cégek termékeivel. Engem meggyőzött mind a minősége, mind a színe, így lehetséges, hogy a Kasmír barna névre hallgató társát is megnézem majd magamnak...

Ti ismeritek a Lavera dekorkozmetikumait? Esetleg használtok más natúrkozmetikai sminkterméket?

2 megjegyzés:

  1. Szió!Csak natúrkozmetikumokat használok már 6 éve,most rendeltem az ecco-verde.hu-ról egy csomó lavera sminkterméket,quattro szemhéjpúdert,szemöldökzselét,színezett ajakkrémet,kompakt alapozót,2az 1-ben pirosító és rúzs.Ajánlom az oldalt,rengeteg márka kapható,van amit M.o-on nem is tudsz beszerezni.Csak natúrkozmetikumok,bio és Demeter minőségűek is.Sok akció van.Üdv: Kriszti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ó, hát köszönöm szépen a tippet, mindenképpen megnézem majd magamnak az oldalt, mert az eddigi tapasztalatok alapján nagyon szimpatikusak a Lavera sminktermékek, és itthon bizony eléggé korlátozott mennyiségben kaphatóak csak.

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.