2012. február 20., hétfő

Coastal Scents Metal Mania 88-as paletta – képek, színminták és vélemény

Elfogult vagyok, és ezt nem titkolom. Ez a paletta egyszerűen gyönyörű. Mély, erősen pigmentált színek, amelyek valóban fénylenek. Van benne sok-sok szín, ugyanakkor sok natúr is, így egyaránt használható nappali sminkhez és igazi partysminkhez. A minőség a Coastal Scentstől megszokott, és igazán lehet vele vadulni. Lássuk a képeket, nem szaporítom a szót.

Coastal Scents Metal Mania – természetes fényben

Coastal Scents Metal Mania – vakuval

Látható, hogy ennek is a véleményem szerint okosabb megoldású zárszerkezete van, és ezáltal szebb, egyenletesebb a színek elrendezése. Gyönyörű, gazdag, a legtöbb esetben meleg árnyalatok, igazi mennyország a sminkmániások számára.

Coastal Scents Metal Mania – napfényben

Amikor megvettem ezt a palettát, már megvolt az Original és az Ultra Shimmer paletta, és utólag kicsit bántam, hogy nem értem be az Original és a Metal Mania párosával. Ha valaki azt a kettőt megveszi, már sminkmilliomosnak mondhatja magát, hiszen mindenféle alkalomra és stílushoz megalkothatja a megfelelő sminket. Persze azóta beigazolódott az Ultra Shimmer paletta létjogosultsága, és beszereztem még számtalan másikat is, mert valahogy mindegyiknek egyénisége van, és mindegyik esetében lehet a megvételre sok-sok okot találni. Én pedig könnyen elgyengülök, amikor ilyen szépségekről van szó.

Metal Mania részlet napfényben – 1.

Metal Mania részlet napfényben – 2.

A színmintákat ismét sminkalapra készítettem, kisméretű ecsettel, random módon válogatva a színek közül.

Metal Mania színek – vakuval

Metal Mania színek – napfényben

Összesítés:

Sokoldalú paletta, hiszen a színek között található pirosítónak és bronzosítónak is használható számtalan, természetesen highlight szín is van bőven, ugyanakkor ügyelni kell, nehogy a sok csillogás túl soknak bizonyuljon. Ideális választás kezdő befektetésnek az Original mellé, így viszonylag kevés pénzből megoldható az alap sminkfelszerelés beszerzése. Ügyes megoldás a kompakt paletta, ami körülbelül egy netbook méretével egyező nagyságú, ugyanakkor kicsit nagy ahhoz, hogy mindennap a kézitáskában lapuljon (emellett sok helyütt lehet olvasni arról, hogy hajlamosak is kiesni a helyükről a színek, így ennek is fennállna a kockázata). Tehát aki szereti napközben megigazítani a sminkjét, annak ez nem elegendő, bár a saját tapasztalatom szerint szemhéjalapozóval annyira tartósak a színek, hogy nincsen szükség utómunkálatokra, este szinte változatlan intenzitású sminket mosok le. Egy gondom van csak vele: a színek némelyike inkább mondható duokrómnak, mint metálfényűnek, ám ez csak a bőrre való felvitelkor derül ki, és ebben a palettában sem törekedtek arra, hogy a különböző hatású festékeket külön részekbe csoportosítsák. A paletta tehát csak némi ismrkedés után válik a legjobb barátunkká, onnantól viszont már nem akarunk tőle elszakadni.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép ez a paletta!
    Azt hiszem megrendelem én is :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak ajánlani tudom, simán van olyan pigmentált, mint a legtöbb márkásabb szemfesték, sőt, sajnos van olyan, amelyiknél ezerszer jobb. Ennyi szín ennyi pénzért pedig nem sok, ha visszaosztod, főleg nem. :-) Viszont még mindig nem tudtam eldönteni, ez-e a kedvencem, vagy inkább a Mirage...

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.